Locale Altele
Joi, 2 Mai 2024
Joi, 2 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Femei înșelate cu 28.300 lei prin metoda „accidentul”
Poliția Satu Mare  - Miercuri, 16 August 2017

Deși în repetate rânduri Poliția Română a avertizat cetățenii să manifeste prudenţă în cazul în care sunt contactaţi telefonic de persoane necunoscute care își atribuie calități false și care solicită sume de bani sub diferite pretexte, în ultimele zile s-au înregistrat două noi cazuri de înșelăciune prin metoda ,,accidentul”.

Astfel, duminică, 13.08.2017, o femeie de 78 de ani din Satu Mare  a sesizat poliția  că a fost înșelată cu suma de 20.000 lei.

Metoda prin care a fost determinată să dea suma de bani a constat în faptul că a fost sunată de o persoana de sex masculin, care s-a prezentat ca fiind procuror şi care i-a spus că ginerele ei a făcut un accident de maşină şi că trebuie să plătească suma de 27.000 lei. După convorbirea telefonică soţul reclamantei a coborât în faţa imobilului unde domiciliază şi a înmânat unei femei pe care nu o cunoaşte suma de 20.000 lei.

Luni, o altă femeie de 74 de ani din Satu Mare a sesizat poliția despre faptul că a fost victima unei înșelăciuni prin aceeași metodă, fiind sunată de un bărbat care și-a declarat identitatea de procuror și care a înștiințat-o despre faptul ca fiul ei a comis un accident rutier cu victime, fapt pentru care este arestat, iar pentru soluționarea amiabilă a acestei probleme i-a fost  solicitată suma de 8 300 lei. Victima s-a prezentat la punctul de întâlnire stabilit, unde a înmânat banii unei femei pe care nu o cunoaște.

În ambele cazuri au fost demarate cercetări  pentru identificarea autorilor și tragerea acestora la răspundere penală, dar și pentru recuperarea prejudiciului.

Atragem, din nou, atenția cetățenilor de a manifesta deosebită prudență în astfel de situații și să nu dea curs solicitării de a trimite sau înmâna bani persoanelor necunoscute.

Recomandăm să verificați datele care vă sunt prezentate telefonic  înainte de a întreprinde vreo acţiune, în niciun caz nu daţi crezare imediat unor „poveşti” anunţate de persoane care pretind că au calitate oficială și verificaţi informaţia printr-un apel la 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie.

Poliţia Română vă recomandă:

– verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare). În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului nu reţin telefoanele mobile ale părţilor implicate în accidente rutiere;

– dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin.

 

Tags: inselaciune  accident  femei  
1418 vizite
Distribuie pe


Un sătmărean și-a luat țeapă de 18.000 de euro după ce a cumpărat o rablă de mașină de la bătrân din Botoșani
Încă o ”caravană românească a morții” oprită de vameșii maghiari la Csengersima
Cei trei interlopi au fost arestați. Mascații au blocat strada! VIDEO
Amendă de peste 1.000 de euro pentru un român care a vrut să treacă o mașină pe platformă prin vama maghiară
Mai aveau puțin până la pensie, dar s-a certat cu nevasta și a amenințat-o. Acum nu mai are voie să intre în casă
A vrut să treacă de vama maghiară cu o dubă trasă de altă dubă. Nu a trecut
Un oșan, care fugea de pușcărie, s-a gândit că cel mai bun loc unde să se ascundă de Poliție e acasă. Nu s-a gândit bine
Încă un ”trenuleț” blocat de vameșii maghiari înainte de a intra în România
Fraierul anului: a vrut să intre în țară pe la Vama Petea, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, deși avea mandat de arestare pe numele său
Între altar și escrocherii
A vrut să treacă o camionetă pe platformă prin vama maghiară. N-a reușit.
Polițiștii au găsit mașina Jmekerului cu Audi într-o șură
Permis de conducere fals cumpărat cu 500 euro
Platformă auto periculoasă oprită la Csengersima. Polițiștii maghiari nu au permis intrarea ei în România
Fraieri pe bandă rulantă la intrarea în țară. Condamnați la pușcărie pentru conducere fără permis, prinși la Vama Petea
Biuţa, „scăpat” de autorităţi
Radare fixe în cinci localităţi din judeţ
Şmecherii se plimbă cu maşinile pe gheaţa lacului Călineşti
Beat la volan, a intrat cu maşina într-o pompă de la benzinărie
Jaf armat la RDS - UPDATE